Categories
Uncategorized

Το τέταρτό μας κείμενο

Προτάσεις των Water Warriors προς την συνέλευση του SOSte ΤΟ ΝΕΡΟ στις 17/02/2014

 

πρόταση 1η: Το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ να πραγματοποιηθεί την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου). Γιατί:

α) αν γίνει νωρίτερα δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος να προπαγανδιστεί όσο του αρμόζει β) αν γίνει αργότερα δεν θα ισχύει πλέον η απόφαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της Περιφέρειας της Θεσ/νίκης για πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το θέμα του νερού γ) αν γίνει την δεύτερη Κυριακή η προσέλευση του κόσμου δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο την πρώτη (ενδεχομένως να έχει ήδη βγει δήμαρχος, πολλά τα έξοδα για ετεροδημότες κλπ)

 

πρόταση 2η: Βελτίωση των δομών και των λειτουργιών του SOSte ΤΟ ΝΕΡΟ ώστε αυτό να μπορέσει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει περισσότερους πολίτες. Αυτό θα γίνει με πραγματική δημοκρατία, με ενθάρρυνση της συμμετοχής, με διευκόλυνση της προσφοράς του ότι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, και με έμφαση στην διαφάνεια της κάθε διαδικασίας είτε αυτή είναι οικονομική (πχ λεφτά για την πληρωμή των αφισών) είτε κοινωνική (ποιοί και πως παίρνουν τις αποφάσεις, πως αυτές υλοποιούνται, ποιοί εκπροσωπούν το SOSte και πως αυτοί λογοδοτούν κλπ).

Πιο συγκεκριμένα:

α) να γίνει ξεκάθαρο και να ανανεώνεται/ενημερώνεται συνεχώς η λίστα που αναδεικνύει ποιοι φορείς και ποιές συλλογικότητες συμμετέχουν στο SOSte.

β) οι αποφάσεις να παίρνονται από τις ανοιχτές συνελεύσεις του SOSte και η Γραματεία απλά να συντονίζει και να ενημερώνει.

γ) στην Γραμματεία να εκπροσωπούνται από 3 συγκεκριμένους και ανακλητούς εκπροσώπους τους, όλες οι διαφορετικές συλλογικότητες και φορείς που συσπειρώνονται στο SOSte (δηλ. Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, Κίνηση 136, Water Warriors, ο τάδε Δήμος, η δείνα δημοτική παράταξη, η παράλλη πολιτική συλλογικότητα κλπ κλπ) και η Γραμματεία να λογοδοτεί στην συνέλευση του SOSte

δ) να οριστούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες, από τώρα μέχρι και την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, για ανοιχτές συνελεύσεις τουSOSte και για συνεδριάσεις της Γραμματείας του και αυτές να αλλάζουν μόνο σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις και έπειτα από συνεννόηση .

ε) να δημιουργηθούν δύο mail-list μία για τα μέλη της Γραμματείας και μία για όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και στις δράσεις του SOSte.

 

πρόταση 3η:Δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου που θα έχει στόχο μονάχα την πραγματοποίηση του Δημοψηφίσματος. Τα πλεονεκτήματα του ευρύτερου μετώπου θα είναι ότι εκεί ενδεχομένως να συσπειρωθούν πολίτες που μέχρι τώρα το SOSte δεν τους έχει πείσει. Ή πολίτες που μπορεί να μην τους νοιάζει το θέμα του νερού ή ακόμα που ενδεχομένως να ψηφίσουνε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Φυσικά το SOSte θα συμμετέχει ενεργά μέσα στο ευρύτερο μέτωπο και θα πρωτοστατήσει στον συντονισμό των διαφόρων Ανοιχτών Ομάδων Εργασίας που θα δημιουργηθούν [ πχ Ομάδα Επικοινωνίας και Social Media, Ομάδα Πρακτικών Εργασιών και Τεχνικής υποστήριξης (αφισοκόλληση, αμάξια με ντουντούκες, κατασκευή ενημερωτικών περιπτέρων, ηχοληψία σε μικροφωνικές ή σε φεστιβάλ κλπ), Ομάδα Συντονισμού Αποκεντρωμένων Δράσεων κλπ κλπ]

 

Δράσεις και κινηματικά ραντεβού που έχουν συζητηθεί/αποφασιστεί μέχρι τώρα:

Σήμερα: πριν να φύγουμε από την συνέλευση δίνουμε το email μας και το κινητό μας αν θέλουμε και μπορούμε να συμμετέχουμε στην καμπάνια του Δημοψηφίσματος ή/και να είμαστε από αυτούς που θα κρατήσουν την κάλπη σε κάποιο σχολείο την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

 

20 Φλεβάρη Τσικνοπέμπτη: Συμμετέχουμε στο ποδηλατικό καρναβάλι στο μπλοκ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

12 Μάρτη: συνδιοργανώνουμε οι 4 συλλογικότητες μαζί (Σωματείο ΕΥΑΘ, Κίνηση 136, SOSte to ΝΕΡΟ και Water Warriors) την προβολή του ντοκυμαντέρ “ΣΤΑΓώΝΕΣ” της Νέλλης Ψαρρού στην αίθουσα Αλέξανδρος (πρώην σινεμά). Μετά την προβολή μπορεί να ακολουθήσει συνέλευση.

 

21 Μάρτη: Συνδιοργάνωση μονοήμερου φεστιβάλ ενόψει και της παγκόσμιας μέρας νερού (22 Μάρτη).

 

πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 18 Μαίου: Στόχος μας να έχουμε τουλάχιστον μία κάλπη έξω από κάθε σχολείο-εκλογικό κέντρο. Αν κατά την πορεία μας κρίνουμε ότι δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, τότε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο πιο πολλά τμήματα της πόλης μπορούμε γεωγραφικά. Οι πολίτες θα ψηφίζουν, το όνομά τους θα διαγράφεται από τον εκλογικό κατάλογο και έπειτα θα υπογράφουν επιβεβαιώνοντας την παρουσία τους.

 

 

Καλό αγώνα σε όλους μας, και με την νίκη!

 

Water Warriors

waterwarriors@espiv.net

waterwarriors.espivblogs.net

facebook: waterwarriors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *