Φεστιβάλ για το Νερό της Θεσσαλονίκης 21 και 22 Δεκέμβρη Πολυτεχνείο ΑΠΘ

 

Οι Water Warriors της Θεσσαλονίκης, μετά την Ποδηλατοπορεία που διοργάνωσαν την 28η Οκτωβρίου και άλλες παρεμβάσεις ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ και καθώς η διαδικασία ιδιωτικοποίησης μπαίνει στην τελική φάση, διοργανώνουν το Σάββατο 21/12 και την Κυριακή 22/12 στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, το “Φεστιβάλ για το Νερό της Θεσσαλονίκης“.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ντοκυμαντέρ, ομιλίες με ανοικτή συζήτηση, παρεμβάσεις από επιστήμονες και ακτιβιστές, συναυλίες και τελικά Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση που θα ανοίξουν εργαζόμενοι και κινήσεις, με στόχο να περάσουμε από τις προτάσεις στο σχεδιασμό δράσης
ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης.
Απευθύνουμε
ενωτικό κάλεσμα σε φορείς, κινήσεις, συλλογικότητες και όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για κατάθεση προτάσεων και δημόσιο διάλογο με σκοπό την διαμόρφωση κοινής δράσης προς την κατεύθυνση της κοινωνικής διαχείρισης του νερού.


http://www.youtube.com/watch?v=JODI7Y76SW0
facebook: water warriors
 Τέλος, την Κυριακή ανοίγει την συνέλευση
και  ο Λεωνίδας Οικονoμάκης: υποψήφιος διδάκτορας του European University Institute και τραγουδιστής των Social Waste.
Ο κ. Οικονομάκης θα παρουσιάσει σύντομα το εξής θέμα: “τι μπορεί να μάθει το κίνημα για το νερό της Θεσσαλονίκης από το νικηφόρο κίνημα για το νερό της Κοτσαμπάμπα (Βολιβία)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *